Wie ben ik?

"I Didn't Decide To Be A Photographer: I Just Happened To Fall Into It." - Berenice Abbott

Ik ben Annemarie Vriends (1969), fotografe achter AVRIEVISION. Mijn hoofdinitialen A.V. en mijn naam zijn terug te vinden in de bedrijfsnaam. Het klinkt stoer, krachtig, fris, eigenwijs, humoristisch en speels. Kenmerken die mij als persoon typeren en terug te vinden zijn in mijn fotografie.  

Creativiteit speelt als een rode draad door mijn leven. Als fotografe laat ik mij inspireren door de omgeving met daarin mijn eigen visie en gevoel. Ik fotografeer recht uit het leven zoals het op dat moment is en maak het liefst gebruik van bestaand licht zodat ik de schoonheid, de rauwheid en kracht van het moment vast kan leggen. Mijn voorliefde gaat uit naar het fotograferen van mensen, in zijn/haar facetten en uniekheid. Om dit tot uiting te brengen, gebruik ik het liefst zwart-wit fotografie met vooral een rauwe rand. De emotie c.q.heftigheid moet er van af stralen. Ik werk met concepten, props en, indien nodig, een flitsstudio.

Ik ben bezig met zelfexpressie, genaamd Exprezziev. Francesca Woodman is hierin mijn grote inspiratiebron. Meerdere inspiratiebronnen, voor mij zijn, Sanne SannesGerard Fieret, Susanne Middelberg, Jitske Schols, Izaak P. SlagtIreen KerkmanFrans ZwartjesChristina VaesAnneke Balvert, Peter Zegveld, Gery ten Broek, Mariëtte Arnoudts, Rachel Houben en Henri Senders. Er zullen in de toekomst zeker nog meer fotografen en modellen bij komen die onder mijn favorieten gaan vallen.

Om mezelf beter te  bekwamen in mijn voorliefde, als fotografe, heb ik in het voorjaar 2017 de Basisopleiding gedaan met als gevolg dat ik in februari 2018 ben begonnen met de Vakopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn. 

Daarnaast volg ik nog diverse cursussen, workshops, studioshoots (met vrienden), masterclasses, lezingen (bv. Joel Grimes / Robin de Puy / Paul Croes / Willem Wernsen / Lindsay Adler), fotomentoraten (o.l.v. fotocoach Diana Bokje) en bezoek ik fotoexposities om mijn creativiteit en (autonome) stijl verder te ontwikkelen. Al deze activiteiten zijn te volgen op Social Media. 

Van idee tot foto, ik neem ruimschoots de tijd om samen met jou die ene foto te maken! Dit kan op locatie of bij jou thuis.

Wil jij eens voor mijn lens komen te staan? Spreekt mijn stijl jou aan? Neem vrijblijvend contact met mij op dan kunnen wij, samen, de mogelijkheden bespreken. 

Tot ziens! 🤚✌    

Annemarie  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

          Monica Hajek